Vechea zicală românească spune că omul înţelept îşi face iarna car şi vara sanie. Dar lumea s-a modernizat de atunci şi nici murături nu mai punem din toamnă pentru că le găsim la supermarket. Zicala s-ar putea adapta însă pentru vacanţe şi călătorii, unde merită să organizezi propria vacanţă din timp.

Planificarea vacanţelor din timp ajută la obţinerea unor preţuri incredibil de bune, iar sacrificiul este doar unul – trebuie să poţi merge în vacanţă în perioada pre-stabilită. Asta ar putea părea un obstacol insurmontabil în vârtejul de lucruri neprevăzute care ne înconjoară, mai ales la servici, dar cel mai bun mod de a reuşi să te încadrezi într-o perioadă prestabilită, este să fixezi perioada din timp şi să anunţi pe toată lumea din jur despre acest lucru. Astfel este suficient timp pentru oricine să se adapteze şi până la urmă, compartimentul de resurse umane din orice firmă din România îţi va spune “nimeni nu este de neînlocuit”. OK, atunci, înseamnă că pot pleca în vacanţa programată.

Să planificăm deci o vacanţă la ski. Până acum trei ani mergeam doar câteva weekenduri pe an la ski la Poiana Braşov, pentru că întotdeauna vacanţele de o săptămână în Austria mi se păreau mult prea scumpe. Dar nu este deloc aşa. Pentru început să comparăm preţul cazării pentru 7 nopţi în zona Kaprun-Zell am See, una dintre cele mai apropiate de România ca şi distanţă:

– Ofertă agenţie Paralela 45: 612-700 euro pentru familia noastră (2 adulţi plus doi copii)

– Rezervare Booking.com: 560-740 euro

– Ofertă individuală primită de la proprietarii vilei în care am stat în ianuarie 2011: 700 euro

– Apartament găsit pe interchalet.com: 417 euro

Următorul aspect important este echipamentul de ski. Variantele sunt cumpărarea sau închirierea. Dacă aş cumpăra astăzi echipament de ski pentru toată familia, aş plăti minim 1150 de euro, dar închirierea lor cu 10% discount pentru rezervare în avans şi cu oferta echipament gratuit pentru copii dacă ambii părinţi închiriază costă în total 142 euro (faţă de 450 euro dacă aş închiria individual la baza pârtiei)

Aici mai adăugăm două cursuri de ski pentru copii la preţul total de 357 euro (după 5%discount). Mai adăugăm ski-pass-uri pentru adulţi de 400 euro (copii au gratuitate pâna la 6 ani).

La transport întrebarea este avion + maşină închiriată sau drumul cu maşina proprie. Pentru două persoane, prima variantă este mai comodă pentru că se scutesc două zile de drum. În acestă iarnă am găsit bilete de avion cu 164 euro/persoană, iar o maşină de închiriat este 208 euro (din păcate 2 scaune pentru copii mai adaugă 130 de euro la costul închirierii), iar benzina mai adaugă 50 de euro la cost. Dar la patru persoane, deplasarea cu maşina este mult mai avantajoasă. Costul combustibilului pentru deplasarea de 2800 km este de 300 euro şi mai punem 100 de euro şi pentru nopţile de cazare pe drum.

Asigurarea de călătorie pentru întreaga familie este şi ea necesară, am găsit ofertă online cu 45 euro de la un asigurator specializat.

Ajungem la un cost al vacanţei de 1760 euro şi mai rămân 340 de euro pentru mese şi alte distracţii până la un buget rezonabil de 2100 de euro.

Pe voi cât vă costă vacanţa la ski şi ce alte economii credeţi că se mai pot face?

Ce părere ai despre articol?
 • Inutil (0)
 • Insuficient (0)
 • Interesant (3)
 • Excelent (1)
Please share and like us:
0

Alte articole care te-ar putea interesa:

2 Comments for this entry

 • Diana says:

  Interesant articol, dar intr-adevar trebuie sa-ti planifici din timp excursia, si lucrul asta nu e trivial aici, in Israel. Oricum, ideea e buna. Pentru America, ce zici, as gasi bilete atat de mult reduse (in procente, bineinteles…)?

  • Florin says:

   Sub 650 de euro/ 890 de dolari nu gasesc. Dar nu stiu cat e pretul normal ca sa calculez reducerea in procente.

   Daca vrei 174 euro din Tel Aviv pana la Londra si inapoi, mi se pare un pret bun.

Previous Post
«
css.php