Interagro a cumpărat firma Giurgiu Nav în urma unei vânzări speciale pe piaţa Rasdaq organizate de lichidatoarea PSV Company (fosta Petromservice).

Sursa:  Raport BVB

Data anunţului: 14 iulie 2011

Cumpărător: Interagro SA

Target: Giurgiu Nav SA

Vânzător: PSV Company SA

Valoare tranzacţie: 4.200.000 euro

Pachet vândut: 92.5%

Consultanţii vânzătorului: RVA Insolvency

Valoarea companiei Enterprise Value: 4.780.000 euro

Despre tranzacţie:

Firma de transporturi fluviale Giurgiu Nav, a fost vândută de către lichidatorul PSV Company SA printr-o vânzare specială la ordin.

Giurgiu Nav este una din companiile de navigaţie fluvială rezultate din dezmembrarea flotei fluviale româneşti. Compania dispune teoretic de 108 nave de marfă (din care 67 sunt barje), dar e greu de spus câte mai sunt funcţionale. Compania deţine de asemenea  3 motonave de pasageri care fac croaziere pe ruta Passau – Tulcea.

Valoarea contabilă a tuturor acestor nave este de numai 3,5 milioane de lei dar numai un expert poate spune cât este valoarea reală. Cert este că societatea a pierdut peste 1,5 milioane de eur în 2010 şi recent unul dintre furnizori a cerut intrarea ei în insolvenţă.

Giurgiu Nav era deţinută din 2004 de PSV Company, fosta Petromservice, societatea aflată la rândul ei în insolvenţă şi ale cărei active sunt lichidate de RVA Insolvency. În acest context a avut loc această vânzare pe care lichidatorul a încercat să o pună în aplicare în ultimele două săptămâni.

Cumpărătorul pachetului de acţiuni este firma românească Interagro,  care probabil a văzut o oportunitate în această achiziţie şi care va trebui să facă o ofertă publică pentru achiziţia acţiunilor rămase. Valoarea Enterprise Value a fost calculată ţinând cont de datoriile financiare ale societăţii la sfârşitul anului 2010, de 230.000 euro.

Ce părere ai despre articol?
  • Inutil (0)
  • Insuficient (1)
  • Interesant (8)
  • Excelent (1)
Please share and like us:
0

Alte articole care te-ar putea interesa:

1 Comment for this entry

css.php