Sumitomo – Alcedo

25 July 2011

Grupul japonez Sumitomo a cumpărat Alcedo, cel mai mare distribuitor de seminţe şi substanţe pentru culturile agricole.

Sursa:  Ştire Wall Street Journal

Data anunţului: 22 iulie 2011

Cumpărător: Sumitomo Corp.

Target: Alcedo SRL

Vânzători: Nicolae Săndulescu, Constantin Stâncescu, Alexandru Alexandri şi Viorel Mitran

Valoare tranzacţie: 9.000.000 euro

Pachet vândut: 90%

Valoarea companiei Enterprise Value: 10.000.000 euro

Despre tranzacţie:

Sumitomo Corp este al treilea keiretsu (conglomerat de companii) din Japonia, fiind implicat într-o multitudine de domenii, de la vânzarea de flori la construcţia de nave. Cele mai cunoscute companii deţinute de grupul Sumitomo sunt Mazda şi producătorul de bere Asahi. Compania este cotată la bursa din Tokia sub simbolul SSUMY şi are o capitalizare de piaţă de 12 miliarde de euro. Divizia responsabilă pentru această achiziţie este cea de produse pentru agricultură care se ocupă cu exportul de produse japoneze pe pieţele din toată lumea.

Alcedo este încă una din poveştile de succes ale capitalismului din România. Formată după revoluţie de patru cercetători de la Institutul de Protecţie a Plantelor, compania a crescut de la an la an, pe o piaţă în care activează peste 100 de companii şi în care au ajuns pe prima poziţie cu vânzări anuale de 50 de milioane de euro.

Este a treia tranzacţie din domeniul comerţului cu produse agricole şi pentru agricultură din acest an, după Agrium – Agroport în mai şi CHS – Agri Point în martie. De fiecare dată cumpărătorii au fost mari companii internaţionale care au început să aprecieze potenţialul agricol al României şi toate nevoile adiacente pentru dezvoltarea acestui sector.

Ce părere ai despre articol?
  • Inutil (0)
  • Insuficient (0)
  • Interesant (13)
  • Excelent (2)
Please share and like us:
0

Alte articole care te-ar putea interesa:

Comments are closed.

css.php