Somaco – G&D Teiuş

09 June 2011

Somaco a cumpărat producatorul de prefabricate G&D Teiuş, cu finanţare de la fondul de investiţii Oresa Ventures.

Sursa: Stire bizlawyer.ro

Data anunţului: 31 mai 2011

Cumpărător: Somaco Grup Prefabricate SRL

Target: G&D Prefabbricati SRL

Vânzător: G&D Prefabbricati S.p.A.

Valoare tranzacţie: 4.000.000 euro

Pachet vândut: 100%

Consultanţii cumpărătorului: juridic: Popovici Niţu & Asociaţii

Valoarea companiei Enterprise Value: 4.000.000 euro

Despre tranzacţie:

După investiţii în propriile capacităţi de producţie, grupul Somaco, deţinut de fondul de investiţii Oresa Ventures îşi continuă extinderea pe piaţa românească prin achiziţia celei de-a patra fabrici a grupului.

Fabrica de la Teiuş, judeţul Alba, este specializată în producţia de pereţi prefabricaţi, beneficiind de experienţa în domeniu a foştilor proprietari care au construit-o de la zero, după modelul a două fabrici similare deţinute în Italia. Obiectivele tranzacţiei au fost probabil pentru cumpărători, extinderea în Transilvania şi creşterea gamei de produse. Este de altfel, foarte posibil ca fabrica să îşi extindă activitatea în viitor, pentru a acoperi piaţa regională cu mai multe produse.

Este de menţionat că această achiziţie a fost făcută cu finanţare de la fondul de investiţii Oresa Ventures, care a preluat Somaco în 2008 şi a continuat să investească în cele trei fabrici din Buzău, Adjud şi Roman.

Pentru vânzători, această tranzacţie reprezintă lichidarea afacerilor din România, la un preţ probabil echivalent cu cel pe care l-au investit în construirea fabricii în 2007, în condiţiile în care vânzările şi profiturile au scăzut mult datorită crizei economice.

Această achiziţie va creşte competiţia în piaţa producătorilor de materiale de construcţii, atât pentru poziţia de lider între Somaco şi Macon, cât şi pentru regiunea Transilvaniei, între aceleaşi companii.

Ce părere ai despre articol?
  • Inutil (0)
  • Insuficient (0)
  • Interesant (0)
  • Excelent (0)
Please share and like us:
0

Alte articole care te-ar putea interesa:

Comments are closed.

css.php