Romtelecom – Boom TV

01 April 2011

Romtelecom a semnat un acord de preluare a activelor şi abonaţilor Boom TV de la societatea în insolvenţă DTH Television Group

Sursa: Ştire de presă hotnews

Data anunţului: 28 februarie 2011

Cumpărător: Romtelecom SA

Target: Boom TV

Vânzător: DTH Television Grup

Valoare tranzacţie: 8.000.000 euro

Pachet vândut: 100% din active şi contracte cu abonaţii

Consultanţii cumpărătorului:

Consultanţii vânzătorului:

Valoarea companiei Enterprise Value: 8.000.000 euro

Despre tranzacţie:

Saga Boom TV este la final. S-au investit circa 27 de milioane de euro în acest proiect, din care 10 milioane de către acţionari plus 17 milioane credite bancare. Din 2006, până în 2009, compania a profitat de nişa pieţei DTH (TV prin satelit) şi a atras peste 230.000 de clienţi. La o evaluare rezonabilă de 100 euro/client, compania era uşor pe minus în 2009. Dar peste criza mondială s-a suprapus presiunea marilor operatori şi Boom TV s-a trezit concurată de companii mult mai mari, care ofereau servicii mai multe şi mai ieftine clienţilor săi. 60% dintre clienţi au fost pierduţi în doi ani, societatea a acumulat pierderi şi datorii către furnizori de peste 70 de milioane de euro şi a ajuns în insolvenţă, cei 8 milioane fiind recuperaţi în principal de banca finanţatoare.

S-a spus că societatea nu a avut suportul acţionarilor. Dar a fost singurul mod în care acţionarii au putut să piardă doar 10 milioane de euro, ar fi pierdut mult mai mult dacă mai investeau bani iar deznodământul ar fi fost similar. Piaţa de cablu este prea competitivă pentru orice nou intrat.

Ce părere ai despre articol?
  • Inutil (1)
  • Insuficient (1)
  • Interesant (0)
  • Excelent (0)
Please share and like us:
0

Alte articole care te-ar putea interesa:

Comments are closed.

css.php