Anul 2011 a început cu dreptul pentru cele două portofolii de investiţii cu creşteri pe majoritatea titlurilor.

Portofoliul Saakra a crescut cu 6%, din care contribuţia principală au avut-o acţiunile Banca Transilvania şi Teraplast, care au adus 54% din creşterea portofoliului, în condiţiile în care ponderea lor cumulată era de doar 23%. Banca Transilvania a anunţat rezultate financiare bune reuşind să confirme că trece bine prin criza şi preţul acţiunilor sale a crescut, în timp ce Teraplast a continuat programul de răscumpărare de acţiuni având ca rezultat tot creşterea preţului acţiunii.

Singura activitate a contului a fost vânzarea de futures pe cursul de schimb EUR/RON la termenul iunie 2011 la un curs de 4,3167 RON/EUR.

Portofoliul Long Term a crescut cu 3,2% datorită unei combinaţii de creşteri şi scăderi. Creşterile cele mai importante au venit datorită titlurilor cu pondere mare în portofoliu, respectiv Erste Bank, SIF2 şi Petrom, care au adus în total 76% din creştere, având o pondere de 54% din portofoliu.

Am hotărât că nu voi tranzacţiona acţiunile din portofoliul Long Term în cursul acestui an, iar dividendele urmează a fi folosite pentru cheltuieli curente (mă gândesc să plătesc grădiniţa copiilor şi antrenamentele de patinaj).

Please share and like us:
0

Alte articole care te-ar putea interesa:

Comments are closed.

css.php