Şi în februarie portofoliile de investiţii au adus un profit satisfăcător pe o piaţă în creştere în care majoritatea companiilor au raportat rezultatele preliminare ale anului 2010.

Portofoliul Saakra a crescut cu 4,2%, mai ales datorită creşterilor înregistrate de titlurile SIF Moldova, Compa şi Petrom, care au contribuit la 70% din creştere, având 24% pondere în portofoliu. Compa a annunţat o creştere a cifrei de afaceri cu 63% în 2010 şi o creştere a profitului net de 16 ori. SIF Moldova a avut un profit cu 4% mai mic decât în 2009 dar peste buget şi la sfârşitul lunii feruarie a anunţat dividende în creştere cu 50% faţă de 2009. Petrom a surprins de asemenea pozitiv piaţa cu un profit cu 163% mai mare decât în 2009 în condiţiile în care vânzările au crescut cu 16%. Scăderile preţurilor pe unele titluri care au dezamăgit, au limitat creşterea totală a portofoliului.

Activitatea pe cont în cursul lunii a constat din vânzarea indicilor legaţi de preţul petrolului la maximul crizei egiptene, marcând un profit de 7,6%, urmat de reinvestirea în indicele petrolier după ce preţul a scăzut şi din nou vânzarea în contextul crizei libiene obţinându-se un nou profit de 8,1% în doar 7 zile. De asemenea  s-au achiziţionat acţiuni Fondul Proprietatea ulterior listării pe măsură ce preţul a scăzut datorită presiunii la vânzare.

Randamentul cumulat al primelor două luni este un foarte rotund 10,0%.

Portofoliul Long Term a crescut cu 5,0% datorită creşterii majorităţii titlurilor din portofoliu, cele mai importante creşteri fiind înregistrate la Transelectrica, după ce a anunţat un profit în creştere cu 61% faţă de anul 2009. Preţul acţiunilor Transgaz a scăzut însă, piaţa aşteptând un rezultat chiar mai bun decât creşterea de 23% a profitului.

Performanţa cumulată a portofoliului în anul 2011 a ajuns la 7,9%.

Please share and like us:
0

Alte articole care te-ar putea interesa:

Comments are closed.

Previous Post
«
css.php