Cele două portofolii pe care le gestionez separat Saakra şi Long Term au avut performanţe modeste în luna aprilie.

Portofoliul Saakra a scăzut cu 0,3% în condiţiile în care două treimi din acţiuni au scăzut. Dintre cele care au crescut s-au remarcat Transelectrica, ce a revenit după scăderea din Martie, dar şi Banca Transilvania, una din performele acestui an, care a beneficiat în această lună de achiziţii repetate ale SIF Moldova care au ridicat preţul.

În cursul lunii aprilie am continuat achiziţia de titluri ale Fondului Proprietatea, la un curs în continuă scădere şi am lichidat în pierdere de 1% poziţia la Bucovina Club de Munte, unde creşterea lichidităţii în luna martie nu a prevestit creşterea preţului aşa cum speram. Cum teza s-a dovedit incorectă, am decis să vând acţiunile pentru moment.

Portofoliul Long Term a scăzut şi el cu 0,4% din cauza scăderii a două titluri Erste Bank, afectată din nou negativ de aprecierea leului faţă de euro (1,5% în perioadă) şi SIF Moldova care s-a repliat după creşterea din luna martie. Împreună aceste două titluri au adus peste 80% din pierderi, iar performaţa portofoliului a fost compensată în principal de revenirea Transelectrica.

Luna mai este luna în care se alocă dividendele pentru anul 2010, dar este şi tradiţional începutul perioadei în care bursele scad conform dictonului “Sell in May and go away“.

Please share and like us:
0

Alte articole care te-ar putea interesa:

Comments are closed.

css.php