Am alocat două săptămâni pentru a închria apartamentul de două camere, de fapt mi-am spus că în acest interval Mona ar trebui să găsească un chiriaş, iar dacă nu reuşeşte, va trebui să vorbesc şi cu alţi agenţi. Preţul de strigare l-am stabilit la 590 euro şi le-am trimis mesaje şi celor cu care intrasem în contact pe Facebook (vezi episodul precedent, sau citeşte odiseea de la început) – pentru ei am scăzut direct la 560 euro, dar fără folos.

Luni am sunat-o pe Mona să o întreb de ce anunţul meu nu apare pe site-urile de închiriere. Mi-a spus că nu a avut timp să înceapă promovarea, dar să nu-mi fac griji, persoana care vizionase apartamentul înainte să fie gata, făcuse o ofertă – 550 euro, dar cu câteva condiţii: – trebuia să plătesc comision dublu şi trebuia să mă decid rapid pentru că dorea să se mute imediat.

Nici nu începusem bine să caut, nu prea ştiam ce să fac, i-am transmis că trebuie să plec din oraş şi că ne putem vedea să discutăm vineri (speram să am ceva mai multe oferte până atunci şi să pot evalua). Am primit răspuns imediat că vineri este prea târziu. Atunci am decis să cer 570 euro chirie şi să organizăm o întâlnire marţi (deşi chiar trebuia să plec din oraş şi mi-am încurcat planurile). S-a confirmat şi preţul şi întâlnirea, am trimis şi draftul de contract, era oare chiar atât de simplu?

Am recunoscut clienţii încă din faţa blocului, era un cuplu având vârsta cam de 40 de ani, bine îmbrăcaţi, însoţit de două agente imobiliare. Apoi lucrurile s-au desfăşurat foarte ciudat, am ajuns în faţa apartamentului dar nimeni nu avea cheie (eu veneam de la servici, Mona nu ajunsese încă). Am făcut rost de cheie, am deschis şi am intrat, dar după 2 minute de privit, răspunsul celor doi a fost, “Mulţumim, ne mai gândim”. Nimic despre bani, nimic despre mutat imediat, una din agente le-a spus că ar putea să mai vadă şi alt apartament din bloc, eu am insistat să îi arăt bărbatului locul de parcare, dacă tot a venit. Ajunşi la locul de parcare, am identificat o problemă majoră – maşina lor era prea mare pentru locul de parcare. În timp ce se pregăteau să plece, cealaltă agenta mi-a spus că are modificări şi la contract, voiau să îmi asum nişte costuri suplimentare.

Am fost sigur că nu va ieşi nimic, era oricum prea frumos să fie adevărat, zilele următoare am fost plecat dar am vorbit cu Mona, dorind să ştiu câte persoane au mai vizionat apartamentul şi ce oferte am mai primit. Au fost 3 vizionări de luni până joi, nimeni nu a făcut vreo ofertă. Vineri am primit confirmare că prima ofertă a căzut, cei doi au ales un apartament altundeva. Vestea bună era că un străin tocmai vizitase apartamentul.

Şi totuşi, după o săptămână nu aveam nici oferte, nici prea multe vizionări, iar la o căutare pe principalele site-uri, apartamentul meu nici nu apărea. Mona mi-a spus că folosea alte anunţuri ca să atragă clienţi, de fapt apartamentul meu este o bijuterie ascunsă a pieţei de închirere de lux din Bucureşti. Să vedem ce ne va aduce săptămâna viitoare.

Ce părere ai despre articol?
 • Inutil (16)
 • Insuficient (2)
 • Interesant (9)
 • Excelent (6)
Please share and like us:
0

Alte articole care te-ar putea interesa:

9 Comments for this entry

 • Mihnea says:

  Foarte fain scris, cu un umor ascuns, putin autoironic :).

 • Iulian says:

  Cu cat trebuie sa-l dai ca sa iti acopere cheltuilelile lunare (rata la banca, etc)?

  • Florin says:

   Platile lunare nu am cum sa le acopar, pentru ca rata creditului este de 700 euro, si daca platesc si impozitul, ar trebui sa primesc 790 euro pe luna.

   Dar numai dobanda este o cheltuiala efectiva si pentru a-mi acoperi dobanda plus impozitul pe chiria aferenta, trebuie sa il dau cu cel putin 385 pe luna.

 • Un curios says:

  Dupa cum spune si nickul ales, curiozitatea ma impinge sa intreb ce suprafata are locul de parcare (L x l metri) si cu ce masina a venit respectivul client, incat nu a avut loc sa intre pe loc? Multumesc.

  • Florin says:

   A venit cu un BMW X5, as fi zis ca incape la limita pe latime, dar cu siguranta nu era loc sa fie deschise usile daca erau parcate masini pe locurile alaturate. Am masurat acum locul, sunt 2.2m latime si 5m lungime.

 • Serghei says:

  La cheltuiala de acoperit trebuie sa adaugi in opinia mea si impozitul anual + asigurare. La fel si cheltuielile extra valoare la achizitie (notariale, etc) ar trebui sa conteze ca si cheltuieli.
  In alta ordine de idei, interesante practicile cu dublare comision practicate de Mona…Ok, ai putea pasa ceva extra pentru ca iti gaseste repede; dar atata timp cat ai negociat in prealabil ceva – orice extra ar trebui sa vina de la tine pentru construirea unei relatii reciproc benefice (ca sa vrei sa apelezi la ea si pe viitor).

  • Florin says:

   Ai dreptate Serghei, impozitul anual este cam 350 de lei, iar asigurarea apartamentului este 360 lei, in euro pe luna sunt 14 euro, deci total costuri 399 euro pe luna. Cheltuielile de achizitie le-am adaugat la valoarea investitiei.

 • Anca says:

  Ce frumos e! felicitari pentru idee si succes in continuare cu inchiriatul!

 • atalbu says:

  Stai putin, adica tu faci calcul asta (sa-ti acoperi dobanda si impozitul din chirie) pe 30 de ani fara sa iei in considerare macar inflatia, daca nu si deprecierea?!

css.php