Am spus că am terminat mobilarea şi imediat am trecut la planul de închiriere. Primul impuls a fost să ticluiesc un anunţ care să sune bine şi pe care să-l public pe cât mai multe site-uri. Dar, înainte de asta, am început să studiez anunţurile  cu oferte de închiriat similare. De asemenea, am început să mă interesez în clădire de nivelul chiriilor.

Am aflat că majoritatea apartamentelor de două camere au fost cumpărate pentru a fi închiriate, multe fiind deja închiriate, în timp ce altele sunt în curs de amenajare. Vi-l mai amintiţi pe Dorin, coordonatorul de vânzări? Îmi spusese iniţial că apartamentele de două camere se închiriază cu 600 – 650 de euro. Atunci mi s-a părut un preţ foarte mare, iar când l-am întrebat din nou mi-a spus că pe apartamentul meu se pot obţine 550 – 600 de euro, fiind mai mic decât altele. Tot el m-a sfătuit să apelez la colega lui care se ocupă de închirieri.

Însă, eu am avut o tentativă de a mă descurca pe cont propriu, cu ajutorul reţelelor sociale: am pus un mesaj pe Facebook în care îmi anunţam prietenii că am apartament de închiriat. Trei dintre ei  au publicat la rândul lor anunţul (vă mulţumesc), iar rezultatul a fost imediat – vărul unei prietene mi-a scris în 2 minute, iar peste alte 3 minute, vorbeam cu el la telefon. Îi plăcea şi zona, numai că în anunţ nu scrisesem preţul. Când a auzit suma de 600 a renunţat direct, mi-a spus că are buget de doar 350. Încă 8 persoane m-au contactat în următoarele 3 zile în urma anunţului: mama unei foste colege, doi colegi de servici ai unui prieten, prietena unei alte colege etc. Din păcate toate discuţiile s-au derulat la fel ca şi prima, totul era bine, până ajungeam la preţ.

Uşor dezamăgit şi agasat de propunerea unei persoane recomandată de un prieten, care nu vroia să închirieze, ci să-şi ofere serviciile de “agent exclusiv”, am apelat la colega lui Dorin. Astfel intră în scenă Mona, (nu este numele ei real, dar mie mi se pare că i se potriveşte numele de Mona).  M-am încurajat singur cu gândul că dacă vreau să închiriez, trebuie să vorbesc cu cineva care a mai închiriat apartamente în acelaşi bloc, iar după prima discuţie cu ea am aflat că 540 – 550 este suma pe care o pot obţine prin închiriere şi că se poate apuca de promovare imediat. Pe de-o parte m-am bucurat că suma corespundea cu aşteptările mele, dar pe de altă parte, deja scăzusem pe vorbe de la 650 la 540, oare cât voi mai scădea până ajung la preţul pe care cineva chiar este dispus să îl plătească?

Am fost foarte ferm la discutarea comisionului de intermediere, jumătate de chirie, să nu existe dubii că aş plăti mai mult. Am agreat într-o seară, iar a doua zi dimineaţă Mona m-a sunat să-mi spună că are un client şi că vrea să viziteze apartamentul. Tocmai se lucra la curăţenia de după finalizarea mobilării, dar clientul se grăbea aşa că am avut şi prima vizionare. Săptămâna s-a terminat cu speranţa mea de a închiria apartamentul în următoarele 15 zile. Continuarea mai departe şi vă promit că va fi palpitant.

Ce părere ai despre articol?
  • Inutil (7)
  • Insuficient (2)
  • Interesant (11)
  • Excelent (9)
Please share and like us:
0

Alte articole care te-ar putea interesa:

6 Comments for this entry

  • Serghei says:

    Poate ca ar fi mai bine sa incerci la mai multe capete in paralel, nu numai la Mona. Daca ea nu te rezolva => timp pierdut, bani pierduti.
    Ai putea incerca la cateva agentii cu state vechi si de renume, preferabil care activeaza in zona. (cu amendamentul 1/2 din chirie). Bine, nu stiu exact care e faza cu contractele de exclusivitate in aceste cazuri, n-am stat niciodata de partea cealalta intr-o inchiriere; trebuie sa fii atent sa nu-ti pretinda nimeni asa ceva.
    Sau ai putea sa apelezi la prieteni de-ai tai care lucreaza prin multinationale ca sa dea de stire (pana la urma tintesti spre manageri).
    Poate nea Timis are ceva solutii (desi nu parea ca e orientat in general pe segmentul de lux)…

  • atalbu says:

    Deci 3 luni de neocupare pana acum. Cat te-a costat asta?

    • Florin says:

      Până acum 300 de lei întreţinerea. O să iau în calcul perioada neocupată la randament.

  • Andrei says:

    Mai bine cumparai un apartament de 50 000 in Drumul Taberei pe care il dadeai cu 250 euro pe luna, nu?

    • Florin says:

      Salut Andrei, cam de la gandirea asta pornisem si eu in aprilie, dar pe hartie randamentul este mai bun pe varianta la care am ajuns, plus ca peste 10 ani, un bloc nou se va deprecia mai putin decat unul vechi.

  • Mihai says:

    Investitia mi se pare imensa pentru chiria pe care o vei putea, eventual, lua. Sunt atatea modalitati de-a investi banii astia…
    La reparatii te-ai gandit? Dar la impozit, care va tot creste? Dar la perioadele de neocupare? La dobanzile bancare care pot doar creste in momentul asta?

    Sincer, nu-i asa c-ai inceput sa regreti acum?

css.php