Mai departe cu investiţia imobiliară, vorbim despre apartamentele pe care le-am vizonat. Acesta este al patrulea articol din seria care începe de aici.

Agentul, domnul Timiş ne-a arătat îniţial 6 apartamente. De la început, am aplicat nişte criterii foarte stricte: apartament două camere, zona Obor din Bucureşti, blocuri construite după 1978, exclus ultimul etaj.

Primele două apartamente au fost dezamăgitoare, aşa cum prognozam în articolul despre agenţi. Cel dintâi arăta absolut deplorabil, fiind locuit de o bătrână care nu-şi despachetase bagajele de doi ani pentru că aşteptat să se mute “înapoi în Dorobanţi, unde am stat înainte”. Planul de mutare nu exista, nici bani, iar preţul cerut era “preţul zonei – 59.000 euro”. Pas.

Apartamentul #2 arăta ceva mai bine, dar blocul era din 1976 şi liftul până la etajul 8 nu a funcţionat până nu ne-a arătat cineva cum trebuie să împingem în uşă. Apartamentul era semidecomandat, neîngrijit şi micuţ. Patru suflete se înghesuiau înăuntru, dar erau nevoiţi să vândă şi să se mute la alte rude. Preţul solicitat, 57.000 euro. Nu ne-a plăcut deloc.

Al treilea apartament, situat la etajul 2, era închiriat unui cuplu de tineri care se pregăteau să plece, în timp ce proprietara dorea să vândă apartamentul pe care îl cumpărase cu 6 ani în urma. Apartamentul necesita redecorare, dar nu o renovare completa. Preţul de 60.000 euro părea scump, dar în urma primei discutii, vânzătoarea a cedat 2.000 de euro. Am oferit 55.000, prima oferta de preţ pe care am facut-o, la celelalte doua apartamente, nu am făcut ofertă.

Al patrulea apartament era mobilat si aranjat, aparţinând unei familii de ~50 ani care dorea să plece în străinatate, să stea împreună cu fiul lor. Deşi în bună stare şi reamenajat în 2000, apartamentul era aranjat în stilul anilor ’80, nici frumos nu era, nici nu merita sa fie redecorat. Apartamentul venea cu un loc de parcare plătit la primărie si preţul solicitat a fost 65.000 euro. Pentru locul de parcare şi pentru amenajare am oferit 60.000 euro dar am fost refuzat ferm.

Acestea au fost toate apartamentele care să corespundă criteriilor iniţiale, iar după două săptamani am decis să vizităm şi apartamente construite în perioada 1970-1977. Apartamentul #5, construit în 1972, a fost si cel mai frumos pe care l-am vizionat. Amenajat în 2007, şi situat la etajul 6, avea finisajele şi mobila în perfectă stare şi foarte plăcute. Compartimentarea era foarte bună cu spaţiul folosit la maxim. Proprietarul, un tânăr de vârstă apropiată mie, dorea să se mute la casa în afara oraşului. Problema a fost cand a numit preţul, 75.000 euro, din care 10.000 euro mobila. Am plecat fără sa fac o oferta crezând că nu mă mai întorc. Totusi, i-am spus agentului să ofere 60.000 euro ulterior, pentru a vedea reacţia.

Apartamentul al şaselea a fost o dezamăgire. Poziţionat puţin în afara zonei mele de interes, apartamentul era în renovare capitală, o parte din pereţi erau refăcuti, altă parte doar decopertaţi. Preţul cerut a fost 60.000 euro, iar asta m-a făcut să renunţ direct la discuţii.

Deci am rămas cu două variante, în condiţiile în care doamna cu apartamentul #3 scăzuse între timp preţul la 56-57.000 euro, dar a amânat o nouă întâlnire.

Mai repede a răspuns tânărul cu apartamentul #5, cel mobilat modern, care a dorit să discutăm oferta noastră. A propus 60.000 cu apartamentul gol, sau 70.000 euro cu tot mobilierul inclus. Nu am reuşit să ne înţelegem pentru un discount mai mare pentru mobilier, asa că am propus o solutie de compromis, păstrarea doar a unei mici părţi din mobilier.  Vânzatorul a rămas să se gândeasca, iar noi sa ne întâlnim cu proprietara apartamentului #3, care a devenit în acest moment preferatul nostru.

Domnul Timiş a primit sarcina să ne mai aranjeze şi alte vizionari, la alte doua apartamente unde proprietarii nu fuseseră disponibili iniţial.

Nu sunt cu totul multumit de cate apartamente am vazut, dar totusi sunt destul de hotarat pentru apartamentul #3, în conditiile în care alte doua tranzactii în zonă cu apartamente similare, au fost făcute la 58.000 euro fiecare. 55.000 sau chiar 56.000 este un preţ cu care aş fi confortabil. Urmarea în episodul viitor.

Ce părere ai despre articol?
  • Inutil (12)
  • Insuficient (0)
  • Interesant (15)
  • Excelent (7)
Please share and like us:
0

Alte articole care te-ar putea interesa:

Comments are closed.

css.php