Firma israeliana Mediterranean Car Agency a cumpărat Autoitalia, importatorul autoturismelor Fiat, Alfa Romeo, Maserati şi nu numai de la fondatorul companiei, Herbert Stein.

Sursa: Ştire de presă Ziarul Financiar

Data anunţului: 27 aprilie 2011

Cumpărător: Mediterranean Car Agency Ltd.

Target: Auto Italia Impex SRL

Vânzător: Herbert Stein

Valoare tranzacţie: 20.000.000 euro

Pachet vândut: 100%

Consultanţii cumpărătorului: Muşat & Asociaţii

Consultanţii vânzătorului: Voicu & Filipescu

Valoarea companiei Enterprise Value: 20.000.000 euro

Despre tranzacţie:

Confruntat cu scăderi masive de vânzări din comerţul cu autoturisme dar şi cu pierderi din investiţii imobiliare, Herbert Stein a împrumutat anul trecut 9,5 milioane de la Mediterranean Car Agency, importator de automobile Fiat în Israel. Împrumutul a fost fie o formă de avans în tranzacţie, fie o ultimă încercare de a evita vânzarea companiei.

Toţi importatorii şi distribuitorii de autovehicule se confruntă cu scăderi masive de venituri şi chiar pierderi, mulţi dintre ei încearcă să îşi vândă afacerile la valoarea showroom-urilor, dar cumpărătorii sunt puţini în această piaţă. Dacă Autoitalia s-a vândut, a fost în primul rând datorită dimensiunii companiei care a reuşit să stârnească interesul unui cumpărător străin, dar şi datorită diversificării portofoliului de mărci incluzând o marcă de referinţă: Fiat, mărci de nişă: Alfa Romeo şi Lancia, un specialist SUV: Ssang Yong, mărci de lux: Maserati şi Infiniti, un brand de car-tuning: Abarth, motociclete Honda şi maşinării Segway.

Pentru cumpărător este o ocazie bună de a intra pe o piaţă cu potenţial de creştere pe termen lung şi în acelaşi timp de a-şi creşte cota de distribuţie de automobile Fiat şi puterea de negociere cu grupul italian. În această vară, grupul va lansa vânzările Jeep, ce fuseseră iniţial importate de Ţiriac Auto şi va relansa mărcile Chrysler, care vor fi vândute în Europa sub brandul Lancia.

 

Ce părere ai despre articol?
  • Inutil (0)
  • Insuficient (0)
  • Interesant (2)
  • Excelent (0)
Please share and like us:
0

Alte articole care te-ar putea interesa:

Comments are closed.

css.php