Firma australiană Key Petroleum a cumpărat Zeta Petroleum, o companie înregistrată în Marea Britanie, cu operaţiuni de explorare de zăcăminte de petrol şi gaze în România.

Sursa: Comunicat de presă Key Petroleum

Data anunţului: 2 mai 2011

Cumpărător: Key Petroleum Ltd.

Target: Zeta Petroleum Limited

Vânzător: GM Investment & Co Ltd, C.C.G. Lewis, S. Pagel, Cresthaven Investments Limited

Valoare tranzacţie: 8.600.000 euro

Pachet vândut: 100%

Consultanţii cumpărătorului:M&A: Pursuit Capital; juridic: bpv Grigorescu Ştefănică

Valoarea companiei Enterprise Value: 10.800.000 euro

Despre tranzacţie:

Odată cu creşterea preţurilor materiilor prime, companiile care au descoperit rezerve de petrol şi gaze în ROmânia, au devenit tot mai interesante pentru companiile din ţările dezvoltate. În cazul de faţă, Key Petroleum este o companie listată pe bursa australiană ASX cu simbolul KEY şi care are activităţi în Marea Britanie şi Tanzania şi proiecte de explorare în Australia, Italia şi Suriname.

Compania este mai mare decât Zeta Petroleum, companie cu sediul în Marea Britanie şi acţionari britanici, cu activităţi de explorare şi producţie în România. După ce a obţinut rezultate în identificarea de noi resurse de petrol şi gaze, Zeta a căutat să un partener mai puternic alături de care să extragă zăcămintele identificate.Tranzacţia a fost non-cash, vânzătorii primind acţiuni noi emise de societatea australiană. Valoarea tranzacţiei de 8,6 milioane de euro reprezintă doar prima tranşă din preţ, sume suplimentare urmând a fi plătite pe măsura desfăşurării contractelor.

Pe de altă parte, ajutorul celor de la Key Petroleum ar putea veni tocmai la timpul potrivit deoarece conform unor articole recente, compania întâmpină probleme în exploatarea unuia dintre zăcăminte.

Ce părere ai despre articol?
  • Inutil (0)
  • Insuficient (0)
  • Interesant (0)
  • Excelent (0)
Please share and like us:
0

Alte articole care te-ar putea interesa:

Comments are closed.

css.php