Innova Capital, un fond de investiţii fondat în Polonia prezent pe piaţa din România de mai bine de 10 ani, a achiziţionat filiala locală a procesatorului de carduri Provus, inclusiv subsidiara sa Romcard.

Sursa: Comunicat de presă Innova Capital

Data anunţului: 26 ianuarie 2011

Cumpărător: Innova Capital.

Target: Provus and subsidiary Romcard

Vânzător: Turkven Private Equity

Valoare tranzacţie: n/a

Pachet vândut: 96%

Consultanţii cumpărătorului: Juridic: Badea Clifford Chance; Due diligence: PriceWaterhouseCoopers

Consultanţii vânzătorului:

Valoarea companiei Enterprise Value: n/a

Despre tranzacţie:

Această tranzacţie face parte din categoria numită “secondary buyout”, în care un fond de investiţii cumpără o companie de la un alt fond de investiţii. Fondul turcesc Turkven a cumpărat 70% din Provus Turcia în 2007 şi mai apoi a creat o subsidiară şi în România. În 2010, a profitat de oportunitatea de a-şi achiziţiona competitorul Romcard pentru a creşte dimensiunea afacerii, dar în acelaşi timp acţionarii au decis vânzarea filialei româneşti.

Provus/Romcard se ocupă de emiterea şi personalizarea de carduri pentru bănci, lanţuri de magazine, operatori de telecomunicaţii precum şi procesarea tranzacţiilor bancare, o activitate pe care băncile au externalizat-o.

Innova Capital are o vastă experienţă în gestionarea companiilor de servicii financiare, deţinând în trecut principalul procesator de carduri din Polonia. Se pare că Romcard era prea mic pentru a atrage interesul Innova anul trecut, dar combinaţia Provus-Romcard a fost potrivită. Este interesant de asemenea de văzut dacă peste câţiva ani Provus/Romcard va fi vândut către FirstData, compania care a cumpărat PolCard de la Innova în 2007 dar care este deja în România în prezent.

Ce părere ai despre articol?
  • Inutil (0)
  • Insuficient (0)
  • Interesant (0)
  • Excelent (0)
Please share and like us:
0

Alte articole care te-ar putea interesa:

Comments are closed.

css.php