GED – Continental Hotels

05 September 2011

Fondul de investiţii ceh PPF a vândut participaţia de 30% din lanţul Continental Hotels, către fondul de investiţii spaniol GED.

Sursa: Ştire antena3.ro

Data anunţului: 1 septembrie 2011

Cumpărător: GED Capital

Target: Continental Hotels SA (via Conti Hotel Investment SA)

Vânzători: PPF Investments (via Moonbright Ltd)

Valoare tranzacţie: 18.000.000 euro

Pachet vândut: 29,9%

Valoarea companiei Enterprise Value: 95.000.000 euro

Despre tranzacţie:

Fondul de investiţii spaniol GED a cumpărat de la PPF Investments pachetul de 40% din Conti Hotel Investment, care la rândul său deţine 74,3% din Continental Hotels SA. Tranzacţia reprezintă revenirea fondului în acţionariatul lanţului de hoteluri Continental, după ce acesta a deţinut 20% din acţiuni în perioada 1998-2006.

În 2006 Continental Hotels se pregătea de listarea la bursă, iar investiţia de 4,4 milioane a GED (prin FRPP) era evaluată la 10 milioane de euro. Însă cotarea acţiunilor pe bursă nu s-a materializat şi până la urmă acţionarul majoritar, familia Enache, a răscumpărat pachetul GED pentru cele 10 milioane de euro cerute de fond. Ulterior, s-a cooptat un nou fond în acţionariat, respectiv PPF Investments, care a cumpărat iniţial acelaşi pachet de 20%, pe care l-a majorat la 30% printr-o mărire de capital.

Preţul la care a intrat PPF a fost estimat la 30 milioane de euro, din care 20 de milioane ar fi ajuns la familia Enache, iar 10 milioane au fost investiţi în afacere. Considerând diverse mecanisme prin care ar fi putut să se facă tranzacţia, este mai probabil ca investiţia PPF să fi fost undeva în intervalul 20-30 milioane de euro, dar chiar şi la minimul investiţiei, PPF a pierdut bani investind la Continental Hotels, primind doar 18 milioane de euro, la patru ani după ce a cumpărat pachetul de acţiuni.

Pornind de la preţul pachetului de acţiuni tranzacţionat, se poate estima valoarea tuturor acţiunilor la 60 milioane euro, dar pentru a afla valoarea Enterprise Value a companiei, trebuie să adăugăm totalul datoriilor către bănci, de cel puţin 46 35 milioane de euro conform ultimului bilanţ al companiei declaraţiilor companiei.

Ce părere ai despre articol?
  • Inutil (1)
  • Insuficient (0)
  • Interesant (0)
  • Excelent (0)
Please share and like us:
0

Alte articole care te-ar putea interesa:

Comments are closed.

css.php