CEZ, producătorul şi distribuitorul de energie cu sediul în Cehia a achiziţionat compania TMK Hydroenergy Power de la grupul TMK.

Sursa: Articol Foaia Transilvană

Data anunţului: 11 ianuarie 2011

Cumpărător: EnergoBit Group SA

Target: ELM Electromontaj Cluj SA

Vânzător: Cornel Suciu

Valoare tranzacţie: n/a

Pachet vândut: 50,4%

Consultanţii cumpărătorului: n/a

Consultanţii vânzătorului: n/a

Valoarea companiei Enterprise Value: n/a

Despre tranzacţie:

EnergoBit este una dintre poveştile de antreprenoriat de succes din România, fiind începută de la zero în 1991 şi ajungând la vânzări de peste 100.000.000 în 2010, fiind una din principalele companii cu activităţi în domeniul lucrarilor de instalaţii electrice, al fabricării de echipamente pentru distribuţia şi controlul electricităţii, producţiei de corpuri de iluminat stradal şi industrial. ELM Electromontaj activa de asemenea în domeniul lucrărilor electrice având o cifră de afaceri de 8.000.000 euro în 2009. Achiziţia pachetului majoritar a avut loc probabil în contextul în care cele două societăţi lucrau în proiecte comune şi EnergoBit a dorit să preia controlul partenerului pentru a-şi creşte cota de piaţă.

Această tranzacţie este una dintre puţinele care au loc între companii româneşti antreprenoriale şi fiind un exemplu de succes, ar fi interesant de ştiut mai multe. De asemenea ar fi interesant de ştiut planurile EnergoBit, care este într-o continuă ascensiune şi poate să continue să aibă apetit pentru achiziţii în România şi poate chiar în străinătate.

Fostul proprietar al Electromontaj rămâne în companie cu şi acţionar minoritar.

Ce părere ai despre articol?
  • Inutil (1)
  • Insuficient (1)
  • Interesant (0)
  • Excelent (0)
Please share and like us:
0

Alte articole care te-ar putea interesa:

Comments are closed.

Previous Post
«
Next Post
»
css.php