Compania minieră australiană ElDore Mining a achiziţionat mina de cupru de la Băiţa aflată în insolvenţă

Sursa: Comunicat de presă ElDore Mining

Data anunţului: 17 martie 2011

Cumpărător: ElDore Mining Corporation Limited

Target: Mina de cupru Băiţa

Vânzător: Mineral Mining SRL (în insolvenţă)

Pachet vândut: 100% din active

Valoare tranzacţie: 15.000.000 euro

Consultanţii cumpărătorului:

Consultanţii vânzătorului:

Valoarea companiei Enterprise Value: 15.000.000 euro

Despre tranzacţie:

În condiţiile în care preţul cuprului s-a dublat în ultimii doi ani, muribunda industrie minieră din România pare că îşi revine la viaţă cu ajutorul unor companii străine. ElDore Mining se declară o companie australiană ce activează în domeniul mineritului de cupru având ca principal activ, o mină din Papua Noua Guinee şi care face explorări în Fiji şi Burkina Faso. Atenţia australienilor le-a fost atrasă de  mina de la Băiţa a cărei producţie a atins maximul în 2004, dar apoi a scăzut cu 75% datorită “ineficienţei şi delapidărilor” după cum spune un raport al cumpărătorilor.

Dar cine era proprietarul acestei mine? Nimeni altcineva decât Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia prin intermediul firmei Olservmin, deţinătorul Mineral Mining SRL. Firma a intrat în insolvenţă în 2010, după ce producţia a fost sistată la începutul anului şi exploatarea minieră a început să se degradeze datorită infiltrărilor de apă.

Noi proprietarii doresc să retehnologizeze mina şi să extragă anual dublul cantităţii maxime atinse în 2004, obţinând astfel anual venituri egale cu preţul plătit.

Ce părere ai despre articol?
  • Inutil (0)
  • Insuficient (0)
  • Interesant (0)
  • Excelent (0)
Please share and like us:
0

Alte articole care te-ar putea interesa:

Comments are closed.

css.php