Deocamdată sunt patru secţiuni în site, fiecare cu o abordare diferită şi probabil fiecare interesantă în felul ei. Aici este locul în care explic tematica fiecărei secţiuni.

1. Finanţe personale

Această secţiune este dedicată sfaturilor privind gestionarea finanţelor personale. Societatea noastră nu este educată deloc în sensul gestionării banilor, nu ni se vorbeşte despre asta la şcoală, nici în liceu şi nici măcar la facultăţile cu profil economic. Mai rămâne şansa de a învăţa despre finanţe personale de acasă, dar din păcate de cele mai multe ori nici părinţii noştri nu sunt buni cunoscători în domeniu.

Aici mesajele vor fi scrise pe înţelesul tuturor şi se adresează oricărei persoane care îşi gestionează propriul buget sau pe cel al familiei.

2. Investiţii

Spre deosebire de restul site-ului, această secţiune va fi folosită pentru a crea un jurnal de investitor, ceea ce îmi va folosi pentru o mai bună disciplină a investiţiilor, o analiză permanentă a rezultatelor şi o motivaţie de a îmi îmbunătăţi performanţele. Este posibil ca în viitor unele mesaje să fie parolate deoarece conţin informaţii confidenţiale.

3. Tranzacţii M&A

Această secţiune se dorea dedicată monitorizării permanente a tranzacţiilor M&A din România. Din păcate timpul nu-mi permite să continui acest proiect aşa că voi menţiona numai acele tranzacţii despre care am timp să scriu şi care mi se par interesante. Sunt relevante pentru acest subiect tranzacţiile cu o valoare mai mare de 4.000.000 euro, care au loc cu pachete de acţiuni reprezentând peste 5% din capitalul societăţilor şi care au loc în orice domeniu, în afara celui imobiliar şi agricol.

Se va urmări un set de date constante incluzând cumpărătorul, compania vizată (target), vânzătorul, valoarea tranzacţiei şi procentul din capital tranzacţionat, consultanţii fiecărei părţi (incluzând consultanţi M&A, consultanţi juridici, consultanţi de due diligence şi alţii atunci când este cazul), data anunţului şi sursa. De asemenea voi încerca să calculez valoarea companiei “Enterprise Value”, pentru o mai bună comparabilitate a tranzacţiilor.

Dacă vreunuia dintre cititori îi este cunoscut numele consultanţilor care au asistat tranzacţiile menţionate, îi rog să menţioneze numele respectiv şi va fi adăugat. În acelaşi timp, voi verifica informaţia pentru a asigura calitatea datelor.

4. Cărţi favorite

Sunt un avid cititor de cărţi, până în 2010 în format clasic iar din 2011 în format Kindle. Prefer cărţile care au de-a face cu lumea financiară, nu neapărat manuale, mai degrabă povestiri şi jurnale. Mulţi dintre prietenii mei apreciază recomandările mele în privinţa cărţilor aşa că am decis să creez această secţiune.

Dacă vă întrebaţi ce este formatul Kindle, aflaţi că de curând s-a produs o revoluţie în lumea cititorilor de cărţi. Kindle este exact ca o carte, cu coperţi frumoase de piele, dar care este o bibliotecă în sine, cu până la 3500 de cărţi. Să nu mai spun că orice carte poate fi descărcată în 60 de secunde de oriunde în lume. Trebuie să citeşti doar o carte şi devii dependent de acest gadget. Cu această ocazie, îmi anunţ prietenii că accept cu plăcere orice carte-cadou în format Kindle, pentru că în biblioteca de acasă nu mai este loc :).
Mai jos aveţi mai multe informaţii despre Kindle, versiunea pe care o am eu si versiunile mai noi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php