CHS – Agri Point

29 March 2011

Conglomeratul american CHS Inc. achiziţionează traderul de cerale Agri Point Limited, o companie specializată în comerţul cu cerale în România, Bulgaria, Serbia şi Ungaria.

Sursa: Comunicat de presă CHS

Data anunţului: 18 ianuarie 2011

Cumpărător: CHS Inc.

Target: Agri Point Limited

Vânzător: East Point Holdings Limited

Valoare tranzacţie: 20.000.000 euro

Pachet vândut: 100%

Consultanţii cumpărătorului: Juridic: Salans

Consultanţii vânzătorului:

Valoarea companiei Enterprise Value: 20.000.000 euro

Despre tranzacţie:

CHS Inc. este o companie americană specializată în comerţ cu cereale, produse alimentare şi energie şi în acelaşi timp producător de produse petroliere, producător de energie regenerabilă şi operator de conducte petroliere. CHS este o companie care face parte din Fortune 100, echivalent cu a fi una dintre cele mai mari companii din SUA. Compania este listată pe bursa Nasdaq.

Agri Point Limited este o companie care se ocupă cu tradingul de cereale în 4 ţări limitrofe Dunării şi care deţine silozuri şi terminale de cerale atât la Marea Neagră, cât şi la Dunăre, în Giurgiu şi un terminal rutier la Oroshaza în Ungaria.

CHS are în plan extinderea numărului de terminale de export de cereale pe care le deţine în lume, precum şi a capacităţii de achiziţie de cereale, menţionând că această tranzacţie îi oferă capacitatea de a achiziţiona între 1,5 şi 2 milioane tone de cereale anual.

Tranzacţia are loc în contextul în care preţurile produselor alimentare a crescut pe plan mondial şi capacitatea de a achiziţiona cereale este importantă în arbitrarea preţurilor. În acelaşi timp este subliniată capacitatea de export de cereale din Ungaria, România, Serbia şi Bulgaria precum şi importanţa strategică a Dunării ca şi rută de transport.

Această tranzacţie poate semnala începutul unei dezvoltări a sectorului agricol din România, sprijinit de investiţii străine.

Ce părere ai despre articol?
  • Inutil (1)
  • Insuficient (0)
  • Interesant (0)
  • Excelent (0)
Please share and like us:
0

Alte articole care te-ar putea interesa:

Comments are closed.

css.php