Bramerton – Q’Net

11 August 2011

Bramerton Investments achiziţionează pachetul majoritar al Q’Net International, unul dintre principalii furnizori de servicii şi soluţii IT integrate.

Sursa:  Comunicat Q’Net

Data anunţului: 11 august 2011

Cumpărător: Barmerton Investments SRL

Target: Q’Net International SA

Vânzători: Marius Vladu, Marius Tulea, Andrei Zaharescu şi Adriana Cârstoiu

Valoare tranzacţie: n/a

Pachet vândut: 70%

Consultanţii cumpărătorului: juridic: Popovici şi Asociaţii; due diligence: Ernst & Young

Consultanţii vânzătorului: M&A: Osprey Partners şi Genesis Capital; juridic: Borza şi Asociatii

Valoarea companiei Enterprise Value: n/a

Despre tranzacţie:

Q’Net, una dintre cele mai importante companii de servicii IT din România, a anunţat vânzarea pachetului majoritar către o firmă proaspăt înfiinţată, deţinută de o firmă cu acelaşi nume înregistrată în Cipru. Toţi acţionarii au vândut din acţiuni, dar cum Marius Vladu rămâne CEO, este probabil că a vândut doar 5% din pachetul de acţiuni păstrând restul de 30% din participaţie.

Cifra de afaceri a companiei a scăzut în 2009 faţă de anii anteriori, ajungând la 13 milioane de euro, de la aproximativ 20 de milioane, dar profitul net a rămas consistent, de peste 1 milion de euro anual. Încă nu au apărut datele pentru 2010, dar mă aştept să arate o companie care a trecut cu bine peste criză. De asemenea este o companie care a rămas independentă timp de 18 ani, fiind fondată în 1993.

Dacă nu ar fi fost publicaţi numele consultanţilor, aş fi apreciat că această tranzacţie nu este decât un transfer al profiturilor în Cipru, sau o optimizare pentru pregătirea adevăratei vânzări, însă prezenţa consultanţilor şi faptul că achiziţia s-a făcut prin intermediul unei firme nou înfiinţate mă face să mă gândesc la tiparul prin care acţionează fondurile de investiţii. De remarcat este şi transformarea firmei din SRL în SA în luna iunie, o procedură care simplifică vânzarea unei firme.

Este interesant pe de altă parte că achiziţia Q’Net nu implică şi o vânzare a firmei Crescendo, cele două firme având acţionariat comun, o legătură strânsă de afaceri şi sediul la aceeaşi adresă.

Ce părere ai despre articol?
  • Inutil (0)
  • Insuficient (0)
  • Interesant (7)
  • Excelent (0)
Please share and like us:
0

Alte articole care te-ar putea interesa:

Comments are closed.

Next Post
»
css.php