Un fond de investiţii gestionat de 3TS Capital Partners a investit 4 milioane de euro în Avangate.

Sursa: Comunicat de presă Avangate

Data anunţului: 9 martie 2011

Cumpărător: Technology in Central and Eastern Europe Fund S.C.A. SICAR, numit informal 3TS Cisco Growth Fund

Target: Avangate BV

Vânzător: Radu Georgescu

Pachet vândut: pachet minoritar nespecificat

Valoare tranzacţie: 4.000.000 euro

Consultanţii cumpărătorului:

Consultanţii vânzătorului:

Valoarea companiei Enterprise Value:

Despre tranzacţie:

După vânzarea Gecad ePayment către Naspers în 2010, iată că Radu Georgescu atrage un fond de investiţii în afacerea Avangate, o soluţie internaţională de plată pentru cei ce dezvoltă şi vând produse software prin internet.

În primul rând trebuie să clarificăm cine este 3TS Cisco Growth Fund. Este un fond de investiţii care investeşte în Europa Centrală şi de Est de mai bine de 10 ani, având în spate diverse instituţii internaţionale, printre care unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume 3i, dar şi liderul mondial în reţelistică Cisco, instituţii de la care îşi ia numele, dar care nu participă în mod direct la procesul de investire.

Despre Avangate puteţi citi mai multe pe blogul lui Radu Georgescu, este o companie originară din România, care se extinde rapid pe plan global. La momentul separării Avangate de Gecad e-payment, antreprenorul în serie, Radu Georgescu declara că Avangate de-abia acum poate funcţiona pe picioarele sale, o indicaţie că a atins punctul de break-even şi se poate autosusţine.

Autosusţinerea financiară este ceva bine apreciat de investitorii în domeniul tehnologiei deoarece reprezintă o certificare a viabilităţii companiei. Investiţia 3TS Cisco Growth Fund nu este o plată făcută în contul lui Radu, ci o investiţie în companie pentru a-i accelera creşterea în anii următori şi aşteptările managementulului sunt foarte ambiţioase. Vânzări globale de 1 miliard de dolari şi listarea pe Nasdaq. Cum nici o companie românească nu s-a listat vreodată pe Nasdaq, Avangate ar putea deveni o companie de referinţă pentru economia românească şi mai ales industria de software.

Pe măsură ce creşterea preconizată se va materializa, este posibil să se permită intrarea în acţionariat a altor fonduri de investiţii care vor contribui cu capital, dar la o evaluare mai mare a companiei. Ar fi interesant de ştiut ce procent a preluat 3TS Cisco Growth Fund, s-a scris că ar fi sub 30%, estimarea mea ar fi de aproximativ 25%, ceea ce ar evalua compania la 12 milioane de euro pre-money.

Mult succes în continuare Radu!

Ce părere ai despre articol?
  • Inutil (0)
  • Insuficient (0)
  • Interesant (0)
  • Excelent (0)
Please share and like us:
0

Alte articole care te-ar putea interesa:

Comments are closed.

css.php